Logo Polskiego Radia
Print

На східному кордоні Польщі – черги вантажівок

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 20.04.2013 12:09
Багатокілометрові черги перед контрольно-пропускними пунктами формуються завжди перед святами
Черга перед кордоном з Україною у ДорогуськуЧерга перед кордоном з Україною у ДорогуськуPAP/Wojciech Pacewicz

У суботу перед усіма контрольно-пропускними пунктами на кордоні Білоруссю стоять багатокілометрові черги вантажних автомобілів. Водії Міжнародних дорожніх перевезень TIR, які виїжджають з Польщі, очікують на контроль щонайменше 30 годин. На кордоні з Україною – ненабагато краще: у Дорогуську в суботу вантажівки чекають 23 години, у Корчовій – 22. Дещо коротше – у Гребенному, Медиці і Кросцєнку.

Речниця Митної палати в Білій Підляській (Biała Podlaska) Мажена Сємєнюк пояснює: «Це – результат наближення Великодніх свят за нашим східним кордоном».

– Завжди у передсвятковий період товарообмін набагато більший. Зростає попит на товари, тому за 3-4 тижні до свят спостерігається посилений рух на контрольно-пропускних пунктах. Цього року Великдень у Білорусі, Україні та Росії збігається з травневими подовженими вихідними, й через те до кордонних переходів приїжджає щораз більше вантажівок, – каже Мажена Сємєнюк.

Голова Митної служби, віце-міністр фінансів Яцек Капіца вважає, що проблеми черг на кордоні зовсім вирішити не вдасться, проте, необхідно стреміти до якнайкращого співробітництва усіх служб, відповідальних за контроль у пунктах перетину державного кордону.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти