Logo Polskiego Radia
Print

За гідну працю, досить визиску!

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 29.04.2013 16:10
1-го травня ліві в Польщі організують похід під лозунгом "За гідну працю, досить визиску!"
Fragment plakatu OPZZ na 1 maja 2012 r.Fragment plakatu OPZZ na 1 maja 2012 r.foto: opzz.org.pl

За гідну працю, досить визиску! – під таким лозунгом пройде вулицями Варшави першотравневий похід. Організатори походу: Союз лівих демократів та Загальнопольське порозуміння профспілок (OPZZ).
Голова партії СЛД Лєшек Міллер нагадав у понеділок під час прес-конференції, що Свято праці у всьому світі відзначатимуть уже 123-ий раз. Цей празник потрібний сьогодні також у Польщі – додав лідер лівиці.
– Цього року маніфестація відбудеться під лозунгом «За гідну працю, досить визиску!» Здавалося, що слово визиск вже перейшло до історії, але коли дивимося на ситуацію на ринку праці: на кількість сміттєвих угод, на взаємовідносини між роботодавцями та працівниками, стає зрозуміло, що цей термін надалі присутній у суспільному та економічному житті, – сказав Лєшек Міллер.

Голова профспілки OPZZ Ян Ґуз підкреслив, що 1-ше травня це не свято, а день боротьби за елементарні трудові права, за гідність та права сім’ї.
Похід лівих вирушить 1-го травня о 12-ій годині з-під будинку OPZZ при вулиці Коперника у Варшаві, і завершиться Європейським пікніком у парку при вулиці Розбрат. 1-го травня минає 9-та річниця вступу Польщі до ЄС.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти