Logo Polskiego Radia
Print

Нині відкриють Європейський центр музики

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 21.05.2013 13:09
Центр Кшиштофа Пендерецького буде єдиним місцем у Європі, у якому талановита молодь, під час організованих семінарів і курсів, зможе зустрічатися з виконавцями і композиторами
Європейський центр музики Кшиштофа ПендерецькогоЄвропейський центр музики Кшиштофа Пендерецького

У Люславицях (Lusławicе) на півдні Польщі нині офіційне відкриття Європейського центру музики Кшиштофа Пендерецького. Створено там кілька сучасних і багатофункціональних об’єктів, у тому концертний зал на 650 місць.

Центр буде єдиним місцем у Європі, у якому талановита молодь, під час організованих семінарів і курсів, зможе зустрічатися з видатними спеціалістами - виконавцями і композиторами.

Директор Центру Адам Баляс сподівається, що установа стане культурною та освітньою візитною карткою Польщі.

- Кшиштоф Пендерецький - це постать світового масштабу, у зв’язку з цим за ідеєю спостерігатимуть також і поза межами Польщі. На мій погляд – це дуже важливий момент, як для творця Кшиштофа Пендерецького, так і всієї Польщі. Центр створено в надзвичайно швидкому темпі. Я маю надію – центр стане візитною карткою воєводства і всієї Польщі.

Центр побудовано протягом 16 місяців за 65 мільйонів злотих, тобто понад 15 мільйонів євро. Більша частина цих грошей це були фонди ЄС.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти