Logo Polskiego Radia
Print

Концерт «Свобода вибору – вибір свободи»

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 03.06.2013 08:42
У Польщі триває відзначення роковин перших частково вільних парламентських виборів у післявоєнній історії
Президент Польщі Броніслав Коморовський (справа) і голова Великого оркестру святкової допомоги Єжи ОвсякПрезидент Польщі Броніслав Коморовський (справа) і голова Великого оркестру святкової допомоги Єжи ОвсякPAP/Rafał Guz

У неділю 2-го червня у Варшаві відбувся концерт «Свобода вибору – вибір свободи», приурочений роковинам перших частково вільних парламентських виборів у післявоєнній історії Польщі. 24-а річниця голосування відзначатиметься 4-го червня. На сцені виступили відомі гурти: «Budka Suflera», «Voo Voo», «Tilt» та інші.

– Сьогодні ми знаємо, що ми вільні і від нас залежить, чи нашу свободу використаємо добре. Радіймо тому, що Польща є вільною! – закликав президент Польщі Броніслав Коморовський. – Від нас залежить те, чи свобода принесе красу, добро та радість. Я впевнений, що це у межах наших можливостей. Тому переживаймо 4-те червня, радіймо тим, що Польща є вільною і, напевно, набагато-набагато гарнішою, – заявив глава Польщі.

У першій половині дня польський президент відкрив виставку у Галереї Кордеґарда, присвячену подіям 1989 року. Тут показано, наприклад, виборчу дільницю, типову для тогочасних польських міст і сіл. Президент Броніслав Коморовський відзначив, що завдяки таким подіям ми можемо будувати свідомість, особливо серед молодих поколінь, – про те, якими важливими були вибори 4-го червня.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти