Logo Polskiego Radia
Print

У Сопоті триває Фестиваль «Два театри»

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 03.06.2013 09:18
Фестиваль Театру Польського радіо і Театру Польського телебачення – унікальний у європейському масштабі
Актор Іґнаци Ґоґолєвський (справа) отримує Велику нагороду Фестивалю «Два театри» з рук голови Польського радіо Анджея СєзєнєвськогоАктор Іґнаци Ґоґолєвський (справа) отримує Велику нагороду Фестивалю «Два театри» з рук голови Польського радіо Анджея СєзєнєвськогоPAP/Adam Warżawa

У рамках фестивалю «Два театри» у Сопоті відбувся огляд радіоспектаклів, присвячених творчості Алєксандера Фредра. Нагодою стали 220-ті роковини від дня народження цього видатного польського комедіографа. Представлено записи радіо- і телеспектаклів з останнього півстоліття на основі його творчості. Натомість, у цьогорічному телеконкурсі беруть участь три одноактні фредрівські п’єси, показ яких відбувся в одному з сопотських кінотеатрів. Фредро став одною з найбільших зірок цьогорічного театрального фестивалю у Сопоті. Режисерами його драм були Єжи Штур, Міколай Ґрабовський та Ян Енґлєрт. Останній з них сказав що він не дивується великому зацікавленню глядачів.

– По-перше – покази відбуваються безплатно. По-друге – це добре місце і добрий час, незабаром канікули. А по-третє – немає вибору: тільки одна телепрограма є вартою уваги – це Театр телебачення. Отже, конкуренції немає, – сказав режисер Ян Енґлєрт.

У Сопоті також відкрито виставку, присвячену творчості Алєксандера Фредра.

Фестиваль «Два театри», тобто Театру Польського радіо і Театру Польського телебачення – це унікальний у європейському масштабі захід польських громадських змі. Відбувається уже 13-ий раз (1–3 червня 2013 року).

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти