Logo Polskiego Radia
Print

Міністр закордонних справ Польщі – у США

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 03.06.2013 09:34
Радослав Сікорський взяв участь у форумі американського Єврейського комітету. Сьогодні – зустріч з Джоном Керрі
Радослав СікорськийРадослав СікорськийPolskie Radio

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розпочав візит у США виступом на Глобальному форумі американського Єврейського комітету (American Jewish Committee). Учасники конференції ентузіастично сприйняли слова польського міністра про спільну долю поляків та євреїв і про добрі взаємини Польщі з Ізраїлем.

Радослав Сікорський нагадав учасникам Форуму, що представники обох народів разом боролися проти гітлерівців. Звернув увагу, що в період Другої світової війни загинуло 6 мільйонів польських громадян, з яких 3 мільйони – це євреї, а ще 3 мільйони – католики. Міністр нагадав, що Польща була єдиною країною, де за допомогу євреям загрожував смертний вирок. За словами Радослава Сікорського, у нинішній час Польща пам’ятає про своїх співгромадян єврейського походження, чого прикладом є щойно відкритий Музей історії польських євреїв. Також Польща бореться з явищем антисемітизму – сказав міністр.

Головною у програмі подорожі керівника польського зовнішньополітичного відомства до Америки буде нинішня зустріч з державним секретарем США Джоном Керрі.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти