Logo Polskiego Radia
Print

Річниця «різанини на площі Тьянаньмень»

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 04.06.2013 09:59
24 роки тому було брутально придушено демонстрацію студентів на площі Тьянаньмень у Пекіні
Wikipedia

24 роки тому було брутально придушено демонстрацію студентів на площі Тьянаньмень у Пекіні. Ці події увійшли до історії під назвою «різанина на площі Тьянаньмень».

Китай залишається світовим лідером у рейтингу порушення прав людини, - каже Ґжеґож Жуковський з правозахисної організації Міжнародна Амністія (Amnesty International). Як наголошує, 24 роки після подій на площі Тьянаньмень учасники і їхні сім’ї досі піддаються репресіям.

- Багато активістів, котрі брали участь у студентських демонстраціях 89-го року, надалі піддаються репресіям. Їх тримають під арештом, їм не можна говорити про те, що сталося. У переддень 24-тої річниці подій на площі Тьянаньмень заарештовано активістів, котрі у провінції Шандонґ хотіли вшанувати пам’ять загиблих. До нас дійшла інформація про заборону подорожувати, яку влада видала лідерці організації «Матері з площі Тьянаньмень». - каже Жуковський.

Експерт наголошує, що незважаючи на стрімкий економічний розвиток, Китай залишається репресійною державою.

За різними даними, під час придушення студентських демонстрацій на площі Тьянаньмень загинуло понад 2000 демонстрантів. Згідно з даними КНР, «офіційне число жертв» — 200, з них 36 студентів, решта – це солдати.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти