Logo Polskiego Radia
Print

Виступ президента Польщі з нагоди Дня свободи

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 05.06.2013 09:41
Броніслав Коморовський: Останні 24-и роки – найдовший і найкращий період свободи і незалежності від 18-го століття
Президент Польщі Броніслав КоморовськийПрезидент Польщі Броніслав КоморовськийJacek Turczyk

Президент Польщі Броніслав Коморовський звернувся з закликом до політиків, щоб нещадною політичною боротьбою не позбавляти громадян задоволення з польських досягнень. У промові з нагоди Дня свободи 4-го червня – у роковини перших у післявоєнній історії частково вільних парламентських виборів – глава держави звернувся до почуття відповідальності політичних діячів, які повинні зосередитися на вирішенні актуальних проблем, подбати за конкуретність польської економіки, бо лише так можна допомогти найслабшим у суспільстві.

24 роки тому поляки побороли комунізм виборчим бюлетенем, а не кулеметом, тому живуть у вільній державі, у незалежності й демократії. Сьогодні слід поставити запитання, чим для нас є свобода, чи все, що дозволено, є свободою і як поєднувати свободу з відповідальністю за поляків. Як додав президент Броніслав Коморовський, йому відомо, що багато поляків турбується про завтрашній день.

– Я знаю, що багато з нас відчуває занепокоєння, що принесе майбутнє. Як сильно криза європейської економіки позначиться у Польщі, чи після закінчення школи вдасться знайти роботу, чи маючи роботу – вдасться утримувати сім’ю. Усіх нас об’єднує турбота за дітей, чи ми забезпечимо їм відповідний старт у доросле життя. Турбота за роботу, за наші заощадження та зменшення убогості, – сказав президент Польщі.

Одночасно, президент закликав розумно призначити на розвиток Польщі мільярди, виділені з бюджету Європейського Союзу. Використати велике досягнення польського уряду понад партійними інтересами на благо наступних поколінь.

Останні 24-и роки – це найдовший і найкращий період свободи і незалежності Польщі від 18-го століття – підкреслив Броніслав Коморовський.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти