Logo Polskiego Radia
Print

Німеччина підтримує запрошення Юлії Тимошенко

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 21.06.2013 15:13
Пропозицію лікування екс-прем’єрки України в Німеччині поновив Ґідо Вестервелле
Wikipedia/Official website of Yulia Tymoshenko

Німеччина надалі готова запросити Юлію Тимошенко на лікування. Пропозицію поновив міністр закордонних справ Ґідо Вестервелле на зустрічі в Києві з головою МЗС України, президентом та опозицією.

Ґідо Вестервелле наголосив, що справа Юлії Тимошенко є прикладом вибіркового застосування законодавства, якого не повинно бути в Європейському Союзі. «Пані Тимошенко має право на чесний процес і відповідний медичний догляд. Пропозиція Німеччини відносно дальшого лікування надалі актуальна», – сказав політик. Представники опозиції, після зустрічі з Ґідо Вестервелле, звертали увагу, що в листопаді Україна повинна підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом і до цього часу Юлія Тимошенко повинна вийти на свободу. Першим кроком у цьому напрямку є лікування в Німеччині.

Юлію Тимошенко заарештовано в серпні 2011 року. У харківській лікарні нею займаються німецькі лікарі. Про те, що ситуація екс-прем’єрки України заважає укладенню Угоди про асоціацію з ЄС, постійно нагадують європейські політики, в тому числі й польські.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти