Logo Polskiego Radia
Print

На півночі Польщі відсвятували 1025-ліття хрещення Київської Русі

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 29.06.2013 14:42
Врочисту літургію очолив архієпископ Святослав Шевчук, глава Української Греко-Католицької Церкви
Церква Воздвиження Чесного Хреста у Гурові ІлавецькомуЦерква Воздвиження Чесного Хреста у Гурові ІлавецькомуWikipedia/Romek

У Гурові Ілавецькому (Górowo Iławeckie) на півночі Польщі відбулося святкування 1025-ліття хрещення Київської Русі. У місцевій греко-католицькій церкві Воздвиження Чесного Хреста відправлено врочисте богослужіння, приурочене роковинам, яке очолив глава Української Греко-Католицької Церкви, архієпископ Святослав Шевчук.

Під час зустрічі з представниками української меншини, владика Святослав подякував їм за те, що вони плекають культурну і національну спадщину своїх батьків. У Гурові Ілавецькому проживає чимала українська громада, виселенці з південно-східної території Польщі в рамках операції «Вісла» 1947 року та їхні нащадки. У містечку існує Комплекс шкіл з українською мовою навчання.

Напередодні глава Української Греко-Католицької Церкви взяв участь у підписанні спільної декларації з Римо-Католицькою Церквою в Польщі напередодні 70-их роковин Волинської трагедії. У документі ієрархи закликають до взаємного прощення провин і поєднання обох народів.

Н.Б./ PAP,TVP1

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти