Logo Polskiego Radia
Print

Країни Вишеграда розмовлятимуть про майбутнє Києва

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 02.07.2013 08:53
Майбутнє України стане головною темою саміту лідерів країн Вишеградської групи у місті Вісла. На зустріч запрошено також президента України Віктора Януковича
PAP

Сьогодні питання Східного партнерства обговорюватимуть президенти Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини. У середу до цього кола приєднається гість із Києва – повідомив президентський міністр Яромір Соколовський.

– Темою розмов буде, з одного боку, стан робіт в Україні, з іншого готовність ЄС до підписання цього порозуміння (Угоди про асоціацію України з ЄС – ред.). Президент переконуватиме президента Януковича у необхідності поліпшити та прискорити реформи. Коротко кажучи, ідеться про те, щоб заохотити українців докласти ще більшого зусилля, так аби підписання угоди відбулося на листопадовому саміті у Вільнюсі, – сказав міністр Соколовський.


Глава Польщі Броніслав Коморовський вже вчора наголошував, що оптимістично оцінює шанси на підписання Угоди про асоціацію між ЄС та Києвом.

– Я бачу величезний прогрес в Україні у галузі виконання зобов’язань, які Україна взяла на себе. Не тільки у вигляді узгодження та парафування Угод про асоціацію, які є складними, та корисними для Європи та європейської економіки. Але також бачу прогрес під оглядом виконання умов, необхідних, щоб підписати документ, – підкреслив президент Польщі.

Під час дводенної зустрічі президенти Броніслав Коморовський і Віктор Янукович розмовлятимуть про відзначення 70-тих роковин Волинської трагедії. Глава Польщі планує 14-го липня відвідати Луцьк. Польська сторона розраховує також на присутність у Луцьку президента Януковича.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти