Logo Polskiego Radia
Print

ЄС занепокоєний з приводу повідомлень про шпигунство США

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 02.07.2013 13:08
Колишній американський агент Едвард Сноуден задекларував готовність оприлюднити чергові секретні дані про дії американської влади
Wikipedia/ Xavier HapeWikipedia/ Xavier HapeВікіпедія/Xavier Hape

Лідери Європейського Союзу висловили занепокоєння з приводу повідомлень про шпигунство США. Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей та голова Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу при нагоді дебатів у Європарламенті заявили, що створено спеціальну групу експертів, яка розмовлятиме на цю тему з Вашингтоном. Обидва політики згодні: якщо ці повідомлення виявляться правдивими, ситуація буде дуже серйозною. На думку Германа ван Ромпея, президент США Барак Обама повинен надати вичерпну інформацію у цій справі. Відповідальна за зовнішньополітичні контакти ЄС Кетрін Ештон уже двічі розмовляла з цього приводу з американським держсекретарем Джоном Керрі.

Депутати Європейського Парламенту домагаються припинення переговорів ЄС зі США у справі угоди про вільну торгівлю.

Колишній американський агент Едвард Сноуден, який звертався про надання політичного притулку в кільканадцяти державах, зокрема в Польщі, задекларував готовність оприлюднити чергові секретні дані про дії американської влади.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти