Logo Polskiego Radia
Print

Польський уряд планує переглянути бюджет

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 17.07.2013 14:58
Як заявив прем’єр-міністр Польщі, у державній скарбниці забракне близько 24 мільярдів злотих. Тому уряд планує збільшення державного дефіциту на 16 мільярдів злотих. Близько 8 мільярдів буде заощаджено на окремих міністерствах
ФОТО: Польське радіо

У державній скарбниці забракне близько 24 мільярдів злотих – поінформував у вівторок прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, а уряд вже запланував новелізацію чинного закону і збільшення державного дефіциту на 16 мільярдів злотих. Близько 8 мільярдів уряд планує заощадити на витратах окремих міністерств.

Як запевняє міністр праці і соціальної політики Владислав Косіняк-Камиш, заощадження не стосуватимуться пенсійних свідчень та коштів виділених на боротьбу з безробіттям.

- Безсумнівно, відомство праці та суспільної політики не буде тим міністерством, в якому домінуватимуть заощадження. Не буде заощаджень в пенсійних забезпечення, виплачуванні зарплати, в галузі соціальної допомозі, підтримки безробітних. Цього заощадження не стосуються.

Лідер опозиційного Союзу лівих демократів Лєшек Міллєр очікує від уряду повного плану порятунку державних фінансів та пожвавлення польської економіки. На його думку, у цьому плані слід вказати 3-відсоткове зростання ВВП, інформацію про соціальні пільги та провести державний фінансовий аудит.

- Ми вважаємо, що громадську думку слід якомога швидше поінформувати про справжню ситуацію фінансів в нашій країні. Аби ця інформація була правдива і чітка.

Як запевняв керівник польського уряду, заощадження не вдарять по кишенях поляків. Передбачається, що 2013 рік буде критичним, а наступний стане роком пожвавлення.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти