Logo Polskiego Radia
Print

Бальцерович: не відмовляймося від порогів фінансової безпеки

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 24.07.2013 09:31
Сьогодні польський парламент голосуватиме за проект поправки до закону про 50-відсотковий поріг заборгованості
Flickr/CLU_ISS

Ідея відмови від «порогів фінансової безпеки» – погана, – говорить Лешек Бальцерович. Колишній міністр фінансів та президент Національного банку Польщі попередив нинішнього голову фінансового відомства Польщі Яцека Ростовського, що обмеження на перетин певних порогів країни-позичальниці може закінчитися так само сумно, зрештою, як і у випадку з Грецією.

Сьогодні польський парламент голосуватиме за проект поправки до закону про 50-відсотковий поріг заборгованості і так зване тимчасове правило витрат. «Громадянська платформа», «Право і справедливість» та Польська селянська партія підтримують ці зміни до закону про державні фінанси. Проти змін – Союз лівих демократів, Рух Палікота і «Солідарна Польща».

Професор Бальцерович нагадав, що систематична заборгованість тільки приносить величезні борги. На його думку, недотримання правил добром, на жаль, не закінчиться.

– Нагадаю Грецію чи пакт стабільного зростання в Євросоюзі, який повсякчас порушувався, через що країни опинилися в поганій економічній ситуації. Може, нинішнє рішення і не найкраще, проте в разі відмови політичні партії Польщі не будуть мати щодо наших фінансів чи економіки настільки «поганої» пропозиції, – каже він.

Минулого тижня уряд оголосив, що необхідною є поправка до бюджету.

І.І./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти