Logo Polskiego Radia
Print

Африканська чума свиней наближається до Польщі

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 26.07.2013 15:45
У зв’язку з цим на всіх пунктах перетину кордону з Білоруссю розкладено дезінфікуючі килимки, через які проїжджають всі автомобілі, що в’їжджають до Польщі

Детальний контроль проходять в основному вантажні машини, які перевозили тварин – повідомив Прикордонний ветеринарний лікар у Корощині (Koroszczynа) Ярослав Несторович.

- Ми контролюємо всі автомобілі, які вивозили свиней з країн ЄС в Росію, та повертаються порожніми. У зв’язку з цим, що минулого місяця хвороба з’явилася в Білорусі, ми перевіряємо також всі транспортні засоби, що повертаються з Білорусі, які перевозили тварин і корм.

Прикордонники контролюють також, чи пасажири не перевозять продуктів харчування тваринного походження. Всі м'ясні і молочні продукти слід вкидати у спеціальні контейнери, що знаходиться в пунктах перетину кордону.

Л.І./IAR

Африканська чума свиней — висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка проявляється лихоманкою, синюшністю шкіри та обширними крововиливами внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти