Logo Polskiego Radia
Print

Чи останні протести рільників були нелегальними?

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 10.08.2013 15:12
Міністр заперечив що до Польщі ніби-то потрапляє український ріпак з-під Чорнобиля
dic.academic.ru

Поліція міста Ґрудзьондз (Grudziądz) Куявсько-Поморського воєводства, перевіряє чи блокування вулиць, організовані фермерами були згідні з правом. Рільники кажуть, що таким чином їх намагаються залякати. Прослуховування свідків проходить з п’ятниці.


Начальник відділення дорожнього руху поліції міста Ґрудзьондз Марек Мітура:
- Ми перевіряємо? чи не сталося порушення закону організаторами зібрання та його учасниками. Якщо проведена робота підтвердить порушення закону учасниками протестів, то справи про покарання порушників будуть передані до суду.
Із зібраних матеріалів виходить, що організатор своїми діями вийшов за межі своїх компетенцій, які не відповідали заявленим намірам. Йдеться про місце і форму зібрання. А щодо інших учасників, то нині проводиться вивчення їхньої поведінки у справі перешкоджання і затримці дорожнього руху, - каже Марек Мітура.

Першим поліція прослухала організатора протестів проти низьких цін закупівлі збіжжя, худоби і ріпаку та проти імпорту дешевшого рапса з України, Марека Душинського. Активіст стверджує, що таким чином рільників намагаються залякати. Але, - як стверджує Душинський, - фермери продовжуватимуть блокувати вулиці міста Ґрудзьондз до понеділка, а наступного тижня знову відновлять протести.
Тим часом, міністр сільського господарства Польщі Станіслав Калемба заявив, що уряд не буде втручатися у справи низьких закупівельних цін, бо це наслідок ситуації на світових ринках, а ЄС також не передбачає втручання у закупівельні ціноутворення на ріпак. Міністр також заперечив ствердженням протестувальників, що до Польщі ніби-то потрапляє український ріпак з-під Чорнобиля.

В.П./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти