Logo Polskiego Radia
Print

Єгипет - у вогні боїв

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 16.08.2013 09:18
638 загиблих, понад 3000 поранених – це офіційний баланс сутичок у Каїрі. Мусульманське братство інформує про 2000 загиблих і закликає до чергових «маршів гніву»
PAP/EPA/JUSTIN WILKES

638 загиблих, понад 3000 поранених – це офіційний баланс сутичок у Каїрі. Найбільше людей загинуло під час боїв під мечеттю Рабаа аль-Адавія на площі Нагда в Каїрі. Мусульманське Братство, натомість, закликає до чергових «маршів гніву». З Каїра повідомляє кореспондент Польського радіо Міхал Жаковський.

- Речник Мусульманського братства заявив, що над люттю прихильників цього угруповання вже не можна запанувати, тому вони повинні вийти на вулиці показати владі свій спротив. Крім цього, як додає, немає можливості керування демонстраціями. Тому може дійти до численних сутичок не тільки з поліцією, але й з прихильниками теперішньої влади. Поліція має право застосувати проти демонстрантів вогнепальну зброю, якщо відбуватимуться атаки на державне майно. Насправді, це дає можливість силам безпеки стріляти у натовп в будь-яких обставинах. Мусульманське братство зізнається, що сутички з поліцією у середу його значно ослабили. За інформацією ісламістів, загинуло навіть 2000 осіб.

Рада безпеки ООН закликає сторони конфлікту в Єгипті покласти край насильству. У ніч з 15 на 16 серпня відбулося термінове засідання Ради безпеки ООН.

У середу, 14 серпня, єгипетські сили безпеки ліквідували в Каїрі два табори прихильників поваленого 3 липня ісламістського президента Мохаммеда Мурсі. Прихильники президента вимагали його повернення до влади.

Я.С./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти