Logo Polskiego Radia
Print

Кремль про інтеграцію України з ЄС

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 03.09.2013 13:29
«Якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, перестане бути повноцінним партнером Росії», - заявив радник президента Росії Сєрґєй Ґлазьєв у розмові з газетою «Коммерсант Украина»
www.gazeta.zn.ua

«Якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, перестане бути повноцінним партнером Росії», - заявив радник президента Росії Сєрґєй Ґлазьєв у розмові з газетою «Коммерсант Украина». З Києва повідомляє кореспондент Польського радіо Пйотр Поґожельський.

- Співрозмовник газети наголосив, що підписання Угоди про асоціацію порушує базовий українсько-російський догові про дружбу, договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Сєрґєй Ґлазьєв розвіяв теж надію Києва на статус спостерігача у Митному союзі. Після підписання угоди з ЄС це стане неможливим - сказав. На його переконання, підписуючи угоду, Україна передасть СЄ частину своїх прав, а це означає, що країна перестане бути для Росії не тільки стратегічним, але й повноцінним партнером.

На переконання Сєрґєя Ґлазьєва, Євросоюз та США вже давно прийняли рішення про підписання з Києвом угоди про асоціацію, оскільки вона блокує інтеграцію України з державами колишнього СРСР: «Високопоставлені чиновники відверто називають Україну своїм головним трофеєм у пострадянському просторі, - каже радник Владіміра Путіна. – Пат Кокс, Алєксандер Квасьнєвський, Стефан Фюле, теперішні та колишні очільники Польщі та Литви, посли США і ЄС у Києві виходять із себе, щоб змусити українську владу підписати шкідливу для України в сенсі економічному і самогубну в політичному угоди про асоціацію».

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти