Logo Polskiego Radia
Print

Розпочинається саміт G20

PR dla Zagranicy
Igor Isayev 05.09.2013 09:08
Можлива інтервенція в Сирію домінуватиме, на думку спостерігачів, на саміті «Великої двадцятки», що саме розпочинається в Санкт-Петербурзі
Wikipedia/Osipov Georgy

Перший із гостей Польського радіо, радник президента з міжнародних справ Роман Кузняр вважає, що – незважаючи на раніші повідомлення – відбудеться окрема зустріч Барака Обами і Владіміра Путіна.

– Я цього не виключаю, оскільки там будуть представники великої п’ятірки, їхні радники, і тому напевне вдасться виробити якийсь мандат для Ради безпеки ООН, – наголосив він.

Ярослав Куїш з «Ліберальної культури» відзначає, що ситуація в Сирії накладається на надзвичайно погані відносини між Сполученими Штатами і Росією.

– Обама може розраховувати на добру волю Путіна, але Путін говорив різні речі, казав, наприклад, що Обама є нобелівським лауреатом миру, тому російський лідер відкликатиметься до цієї нагороди як до аргументу, що не варто розпочинати військове втручання. Можливо, Путін таким чином просто намагається «отеплити» ситуацію в місці проведення саміту, в державі, президентом якої він є, – наголосив він.

9 вересня Конгрес США проведе нараду, на якій повинен вирішити, чи підтримувати пропозицію президента Обами, аби почати військові дії в Сирії.

І.І./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти