Logo Polskiego Radia
Print

Польща досі не закінчила слідства у справі в’язниць ЦРУ

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 11.09.2013 16:22
Комісар Ради Європи Нільс Муіжнекс закликає опублікувати результати розслідування, а винних привести до відповідальності

Комісар з питань прав людини Ради Європи закликає польське державне керівництво довести до кінця слідство у справі в’язниць ЦРУ, які могли знаходитися на території Польщі.

Комісар Нільс Муіжнекс нагадує, що сьогодні виповнюється 12 років від терористичних атак на США та оголошення Америкою війни тероризмові. За словами комісара, уряди досі не хочуть оприлюднити правди й розрахувати відповідальних у незаконних арештах, викраденнях і тортурах запідозрених осіб. На його думку, державна таємниця, якою заступаються країни, ніколи не повинна бути оправданням випадків порушення прав людини. Нільс Муіжнекс наголосив, що єдиною країною, де засуджено запідозрених у нелегальній діяльності, є Італія. Висловив критику на адресу Польщі, Литви й Румунії. У Польщі, за його словами, слідство почалося аж три роки після виявлення вірогідних даних, а ще після п’яти років кінця слідства не видно. Отож, Польща має його закінчити, оприлюднити результати, а відповідальних – судити, навіть якщо це високого рангу представники держави.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти