Logo Polskiego Radia
Print

Поляки, в середньому, заробляють на 65 відсотків більше, ніж 10 років тому

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 26.09.2013 14:47
Продуктивність праці в Польщі сягає 66 відсотків середньої у цілому ЄС, а платня в Польщі становить близько 30 відсотків середньої в країнах ЄС
www.sxc.hu

Згідно зі статистикою, якщо не враховувати інфляції, поляки, в середньому, заробляють на 65% більше, ніж 10 років тому. Заробітна платня у публічному секторі зростає швидше, ніж у приватному.
Заробітна платня у Польщі минулого року зросла у порівнянні до 2011 року на 3,5%. Найбільше заробляють президенти та члени управління компаній, які котируються на біржі – пояснює експерт Спілки підприємців та працедавців Марцін Новацький.
– Розходження поміж розміром пересічної платні у публічному секторі та в приватному, який підлягає ринковій конкуренції, є дуже великим. Це понад тисяча злотих. Розмір зарплати у публічному секторі це 4,5 тисячі злотих, а в секторі підприємств 3,3 тисячі золотих, – сказав експерт.

Марцін Новацький нагадує, що продуктивність праці в Польщі сягає 66% середньої у цілому ЄС. А платня в Польщі становить близько 30% середньої зарплати в країнах старого ЄС – показують дані, опрацьовані у «Звіті з зарплат. Польща та світ», підготовленому для Спілки підприємців та працедавців.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти