Logo Polskiego Radia
Print

Прем’єр-міністр Дональд Туск з візитом у Замбії і ПАР

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.10.2013 09:38
На думку економістів, Польща дещо запізнилася з планами розвивати бізнес на африканському континенті
Wikipedia

Прем’єр-міністр Дональд Туск розпочав візит в Африці – голова польського уряду відвідує Замбію та Південно-Африканську Республіку. На думку економістів, Польща дещо запізнилася з планами розвивати бізнес на африканському континенті, проте, краще починати заходи пізно, ніж зовсім від них відмовитися. Аналітик TMS Brokers Марек Волос підкреслює, що світові інвестори давно присутні на цих ринках.

– Я думаю, запізно експлуатувати Африку так, як це робили китайці, тобто черпати звідти мінеральні ресурси. Але не пізно почати суто торговельне співробітництво з Африкою. Під оглядом демографії і суспільних відносин це набагато спокійніший континент, ніж 10-15 років тому, отже, там легше вести торговельний обмін, – вважає Марек Волос.

Багато африканських країн створює свою економіку майже від нуля, тому чимало фірм може запропонувати там свої продукти і послуги – вважає фахівець.

Це другий візит польського прем’єр-міністра в Африці. У квітні цього року Дональд Туск побував у Нігерії. Тоді, крім політичних зустрічей, відбулися переговори з участю польських підприємців.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти