Logo Polskiego Radia
Print

Україна має ще місяць на вирішення справи Юлії Тимошенко

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 16.10.2013 10:43
Євродепутат Павел Залєвський: Якщо ЄС підпише з Україною Угоду про асоціацію – Тимошенко звільнять
flickr

Алєксандер Кваснєвський та Пат Кокс, учасники спеціальної місії Європарламенту до України, матимуть ще місяць, аби знайти спосіб для звільнення Юлії Тимошенко. Тоді ж ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною, – про це у вівторок ввечері повідомив у Брюсселі голова Європарламенту Мартін Шульц.

Екс-президент Польщі Алєксандер Кваснєвський та екс-голова Європарламенту Пат Кокс будуть вести діалог з українською владою у справі звільнення Юлії Тимошенко до середини листопада. Як стало відомо 15 жовтня, Європарламент погодився продовжити їхню місію в Україні. «Діяльність Кваснєвського та Кокса є успішною, завдяки їхнім зусиллям значно поліпшився діалог між українською владою та ЄС, однак головна мета їхньої місії не досягнута – Юлії Тимошенко не повернули свободу», – заявив на прес-конференції Мартін Шульц.

Алєксандер Кваснєвський наголосив, що справа звільнення Тимошенко є непростою з огляду на низку причин політичного та юридичного характеру.

– Місія триває, вона буде продовжена. Це одноголосне рішення всіх політичних груп Європарламенту. Ми вже обговорили і з українською владою, і з пані Тимошенко різні варіанти розв’язання проблеми, котра є значною перешкодою на шляху до підписання Угоди про асоціацію. Маю надію, брак часу впливатиме на швидкість прийняття рішень всіма учасниками цього діалогу, – сказав Кваснєвський.

«Місія Кокса та Кваснєвського це важливий інструмент Євросоюзу, за допомогою якого Європа має вплив на реформування права та боротьбу із вибірковим правосуддям в Україні», – говорить польський євродепутат Павел Залєвський. Політик вірить, що протягом найближчого місяця буде створене розв’язання, яке гарантуватиме звільнення Тимошенко. Одночасно Залєвський закликає не узалежнювати справу підписання Угоди про асоціацію від свободи екс-прем’єрки.

– Якщо ЄС підпише Угоду про асоціацію, то я знаю, що Тимошенко звільнять. Якщо ж Брюссель не підпише цю Угоду то не думаю, що Юлія Тимошенко невдовзі вийде на свободу, – сказав Залєвський.

З Брюсселя, Олена Бабакова

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти