Logo Polskiego Radia
Print

Відносини України з ЄС темою засідання в Брюсселі

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 25.10.2013 10:43
У другий день євросоюзної зустрічі на верхах обговорюватимуть, зокрема, питання готовності України до асоціації

Питання нелегальної міграції в Європі та підготовка до саміту Східного Партнерства – це теми другого дня саміту Євросоюзу. Керівники держав та урядів саме розпочали засідання в Брюсселі.


На дебатах про нелегальну міграцію особливо залежить країнам Південної Європи. У зв’язку з останньою трагедією на узбережжі Лампедузи, європейські лідери мають розмовляти про те, як запобігти черговим нещастям на морі.
– ЄС є місцем, до якого сьогодні мігрують люди, деякі можуть з цим не миритися, але така є правда. Тому потребуємо нової політики, щоб надати допомогу тим, хто тікає від війни, – сказав голова Європарламент Мартін Шульц.

Чільники держав та урядів ЄС приглянуться також країнам Сходу. Учасники саміту мають чітко заявити, що підписання угоди з Україною можливим буде лише тоді, якщо Київ виконає всі поставлені умови. Головною перешкодою надалі залишається невирішене питання Юлії Тимошенко. Більшість держав ЄС вважає, що екс-прем’єр треба не лише звільнити з-під варти і відправити на лікування, але також частково помилувати. Лідери ЄС мають також підтвердити готовність Брюсселя парафувати договори про асоціацію з Молдовою та Грузією.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти