Logo Polskiego Radia
Print

Шанси на Угоду про асоціацію Україна–ЄС у листопаді зменшуються

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.11.2013 09:06
Парламент України відправив на доопрацювання всі 4 законопроекти, що можуть вирішити питання екс-прем’єрки Юлії Тимошенко
Wikipedia/Wikimedia Commons

Постанова парламенту означає, що зменшуються шанси на підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі під кінець листопада.

Парламентська комісія, яка мала оцінити 4 законопроекти, що передбачають виїзд Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини, визнала: усі їх необхідно скорегувати. З цією метою призначено спеціальну робочу групу. Опозиція і влада не можуть порозумітися, чи лікування за кордоном має бути лише перервою у строку покарання, як хоче правляча Партія регіонів, чи має означати звільнення з дальшого покарання, чи навіть помилування, як хочуть опоненти влади.

Цей тиждень є останнім пленарним перед 14-им листопада, коли місія Європарламенту, тобто Пат Кокс і Алєксандер Кваснєвський, має оприлюднити рапорт про ситуацію в Україні. Від нього залежить підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі. Якщо справа Юлії Тимошенко не буде вирішена, Кокс і Кваснєвський не рекомендуватимуть підписувати цей документ.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти