Logo Polskiego Radia
Print

Польща та Туреччина розвивають співпрацю

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 08.11.2013 16:19
Туреччина може розраховувати на підтримку Польщі у переговорах в справі євроінтеграції - підкреслив Дональд Туск
Прем’єр-міністри Польщі і Туреччини, Дональд Туск (справа) і Реджеп Таїп Ердоган (справа)Прем’єр-міністри Польщі і Туреччини, Дональд Туск (справа) і Реджеп Таїп Ердоган (справа)PAP/Radek Pietruszka

Польща є чи не найбільш послідовною державою Європи, коли говорити про підтримку Туреччини у її переговорах з ЄС, зокрема щодо питання євроінтеграції – зазначив у п’ятницю прем’єр Дональд Туск після зустрічі з керівником уряду Туреччини. Реджеп Таїп Ердоган у п’ятницю відвідав Варшаву з офіційним візитом.
Туреччина може розраховувати на підтримку Польщі у переговорах в справі євроінтнтеграції – підкреслив Дональд Туск.
– Ми впевнені, що чим ближче ми будемо співпрацювати, тим краще для всіх сторін цього історичного процесу.
Анкара близька Польщі не лише з огляду на спільне минуле, але також на майбутнє, яке належить до нас, турків і поляків, – додав польський прем’єр.

Разом з прем’єр-міністром Туреччини до Варшави приїхало близько 200 підприємців. На погляд Реджепа Ердогана, торговельний обмін між Польщею та Туреччиною має великі перспективи:
– П’ять мільярдів доларів – це не є висока сума, коли взяти до уваги потенціал наших країн. Ми прагнемо, щоби наш товарообмін у майбутньому досягнув рівня 10-ти мільярдів доларів. Тим більше, що немає для цього жодних перешкод, – сказав турецький прем’єр.

Туреччина вісім років веде переговори в справі асоціації з Євросоюзом. Без більших результатів – на 35 розділів перегововів вдалося закрити лише один. Тому не дивно, що Анкара розраховує на допомогу Варшави в цьому плані. У програмі візиту прем’єра Туреччини є також зустрічі з президентом, маршалом Сейму та участь у економічному форумі.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти