Logo Polskiego Radia
Print

13-го листопада відбудеться позачергове засідання Верховної Ради України

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 09.11.2013 15:04
Це останній момент, щоб схвалити закон, який передбачає можливість лікування за кордоном засуджених до позбавлення волі
flickr

У середу 13-го листопада відбудеться позачергове пленарне засідання Верховної Ради України. Це останній момент, щоб українські депутати могли схвалити закон, який передбачає можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі. Наступного дня відбудеться оголошення рапорту місії Європарламенту.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо з Києва Піотр Поґожельський, рішення оголосив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у зв’язку зі зверненням 160-ти депутатів, у більшості – опозиційних. На засіданні мають розглядатися два закони, які стосуються прокуратури і проведення виборів – необхідні, щоб Україна змогла підписати Угоду про асоціацію з ЄС наприкінці листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Черговою умовою є вирішення справи екс-прем’єрки України Юлії Тимошенко, тому найбільш очікуваним є голосування у справі закону, який дозволив би засудженим до позбавлення волі лікуватися за кордоном. Поки що, опозиція і парламентська більшість не змогли досягти порозуміння. До компромісу не схильна правляча Партія регіонів. Тимчасом, її почесний голова, президент України Віктор Янукович, поїхав з неоголошеним раніше візитом до Росії.

Серед тем розмов, як повідомляє прес-служба українського очільника, – торговельне співробітництво та економіка обох держав. Остання неформальна зустріч Владіміра Путіна і Віктора Януковича відбулася 27-го жовтня у Сочі.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти