Logo Polskiego Radia
Print

Генеральний секретар ООН відвідав Аушвіц-Біркенау

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 18.11.2013 14:09
При нагоді візиту в Польщі, Пан Ґі Мун візьме участь у переговорах Кліматичного саміту
Пан Гі Мун з візитом у колишньому німецькому нацистському концтаборі Аушвіц-БіркенауПан Гі Мун з візитом у колишньому німецькому нацистському концтаборі Аушвіц-БіркенауPAP/Andrzej Grygiel

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун при нагоді візиту в Польщі відвідав колишній німецький нацистський концтабір Аушвіц-Біркенау і віддав шану жертвам Голокосту.

Бартош Бартизель з Музею Аушвіц-Біркенау відзначив, що це – один з найважливіших візитів на території колишнього концтабору протягом останніх років.

– Аушвіц – це сьогодні для світу символ Голокосту, символ Другої світової війни, жорстокості. Отже, ця символіка пов’язана з обсягом дій ООН, яка також є всесвітньою організацією, – сказав представник музею.

Пан Ґі Мун проведе у Польщі чотири дні, протягом яких візьме участь у переговорах Кліматичного саміту ООН.

Концтабір Аушвіц нацисти заснували 1940 року, щоб помістити в ньому поляків. Створений на два роки пізніше Аушвіц 2-Біркенау став місцем винищення євреїв. У всьому комплексі втратило життя понад 1 мільйон людей, передусім – євреї, але також поляки, роми та особи інших національностей, зокрема, совєтські полонені.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти