Logo Polskiego Radia
Print

Маркіян Мальський переконаний - асоціаційну угоду буде підписано

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 22.11.2013 21:44
Посол України у Республіці Польща переконаний, що документ буде підписано 28 листопада, на саміті Східного Партнерства у Вільнюсі
flickr

Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС — заявив у розмові з Польським радіо Надзвичайний і Повноважний Посол України у Республіці Польща Маркіян Мальський. На його переконання, документ буде підписано у листопаді.

- Ситуація дуже чітка: 28 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного Прантерства. Є теж підготовлений текст Угоди про асоціацію між Європейський Союзом і Україною. Це була кропітка, майже п'ятирічна праця. Все готове. Я переконаний, що 28 листопада у Вільнюсі ми підпишемо асоціаційну угоду, - сказав дипломат.

Ну думку Посла, рішення (Кабінету Міністрів України - ред.) про призупинення підготовчого процесу до підписання асоціаційної угоди має технічний характер, а Україна рухається в напрямку Європейського Союзу.

- Майбутнє України є і повинно бути європейським. Угоду буде підписано, і тоді підемо разом з державами ЄС у наше спільне майбутнє. З другого боку, увесь цей час Польща робила усе можливе для підтримки нормального політичного лоббі європейських інтересів України. Маю надію, що цими днями Польща теж допоможе моїй країни прямувати у європейському напрямку, - наголосив Маркіян Мальський.

Європейський Союз готовий поновити з Києвом переговори у справі підписання Угоди про асоціацію - запевнив на шпальтах тижневика “Дзеркало тижня” комісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле. На перекоання політика, рішення про призупинення переговорів у справі європейської інтеграції України прийнято під тиском Росії.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти