Logo Polskiego Radia
Print

Буде живий ланцюг від Києва до ЄС

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 28.11.2013 20:45
У п’ятницю студенти планують створити живий ланцюг від столиці України до кордону з Польщею, а навіть далі
Протест у Києві у справі асоціаційної угоди з ЄСПротест у Києві у справі асоціаційної угоди з ЄСEPA/ALEXEY FURMAN

15 тисяч студентів пройшло у четвер вулицями Києва у марші підтримки для Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. У п’ятницю студенти планують створити живий ланцюг від столиці України до межі Європейського Союзу, якою є кордон з Польщею. Ланцюг людей має сягати від Києва, через Рівне і Львів, до українсько-польського кордону і далі – до Перемишля. Початок заплановано на 11 год. польського часу. Організатори закликають українців, які живуть у Польщі, приєднатися до акції.

Студенти пройшли містом з прапорами України та Євросоюзу до Майдану Незалежності, де вже тиждень тривають протести проти рішення українського уряду призупинити підготування до підписання асоціаційної угоди з ЄС. Як повідомляє Польське пресове агенство, увечері в центрі Києва більше міліції, ніж звичайно.

У п’ятницю на саміті Східного партнерства у Вільнюсі стане ясно, чи Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС, чи цього не зробить. Дотеперішні заяви державної влади вказують, що підписання не відбудеться. Минулого тижня (21 листопада) Кабінет Міністрів України заявив про призупинення підготовчого процесу до підписання документа у Вільнюсі.

Н.Б./PAP

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти