Logo Polskiego Radia
Print

Європейський Союз залишається відкритим для України

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 29.11.2013 12:43
Другий день саміту Східного партнерства. Грузія і Молдова парафували свої асоціаційні угоди з ЄС
Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей (справа) і президентка Литви Даля Ґрібаускайте (зліва)Голова Європейської Ради Герман ван Ромпей (справа) і президентка Литви Даля Ґрібаускайте (зліва)PAP/Paweł Supernak

Європейський Союз надалі пропонує Україні Угоду про асоціацію – сказав голова Європейської Ради Герман ван Ромпей. Представники влади Грузії та Молдови на саміті у Вільнюсі парафували угоди про асоціацію з ЄС.

– Ми довершуємо переговори у справі далекосяжної асоціації на економічній і політичній площині. Ми парафували угоду з Грузією і Молдовою, також відносно вільної торгівлі. Тепер хочемо якнайшвидше підписати цю угоду, протягом наступного року, – заявив Герман ван Ромпей.

Угода про асоціацію вважається першим кроком на шляху до участі в Європейському Союзі, хоч у ній немає мови про можливе залучення в ряди Співтовариства. Документ нараховує понад тисячу сторінок і в ньому визначаються умови, які повинна виконати кожна країна, котра хоче юлижчого економічного і політичного співробітництва з ЄС.

Щоб парафовані у Вільнюсі угоди були введені в дію, їх необхідно підписати і ратифікувати. Експерти сподіваються, що невдовзі Росія знову приступить до торговельних війн, щоб вплинути на зміну позицій Грузії і Молдови в цій справі, так як раніше сталося з Україною.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти