Logo Polskiego Radia
Print

ЄС засудив застосування сили на Майдані

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 30.11.2013 19:26
Європейський Союз висловив своє занепокоєння ситуацією в Україні і закликав українську владу притягнути до відповідальності тих, хто виступив проти основних принципів громадянських прав

Європейський Союз рішуче засуджує дії української влади. Голова євросоюзної дипломатії Кетрін Ештон та Комісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле оприлюднили спільну заяву у справі силового розгону спецрозділами міліції проєвропейського мітингу на Майдані Незалежності у Києві. З подробицями Маґдалєна Скаєвська.

- Ештон і Фюле написали в заяві, що Євроспільнота «рішуче засуджує надмірне застосування сили з боку міліції у Києві для розгону мирних акцій протесту». На переконання євросоюзних політиків, українські протестувальники «сильним і безпрецедентним чином висловили свою підтримку політичному та економічному наближенню України до Європейського Союзу. Це із задоволенням було прийнято (євросоюзними лідерами - ред.) на саміті Східного Партнерства».

Висока представниця ЄС із закордонних справ та Єврокомісар з питань розширення наголосили, що «безпідставні дії української влади суперечать принципам, які всі учасники Вільнюського саміту, в тому числі – президент Віктор Янукович, ухвалили вчора», - йдеться у заяві. Євросоюзні політики закликають українську владу дотримуватися міжнародних зобов’язань і шанувати свободу висловлювання та зібрань. «Ми закликаємо Президента і українську владу провести розслідування подій минулої ночі, і притягнути до відповідальності тих, хто виступив проти основних принципів свободи зборів і вираження», - написали у спільній заяві Кетрін Ештон та Штефан Фюле.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти