Logo Polskiego Radia
Print

У Володимирі-Волинському похоронено жертви НКВС: поляків та українців

PR dla Zagranicy
Lidia Zalitacz 09.12.2013 16:56
Ексгумовані цьогоріч останки 385-ти жертв комуністичного режиму перепоховано на Волині
tadeuszczernik.wordpress.com

У спільній, безіменній могилі на кладовищі у Володимирі-Волинському спочило 385 осіб, здебільшого поляків, які були вбиті поміж 1940 та 41 роком. Їх останки цього року були ексгумовані експертами польської Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва.
Під час церемонії перепоховання секретар Ради Анджей Кунерт підкреслив, що це місцепоховання на цвинтарі у Володимирі-Волинському увіковічує жертви трагедії багатьох народів
– Тут ми хоронимо останки польських, українських та єврейських жертв. Людей, які стали жертвами обох тоталітаризмів, совєтського НКВС та німців. Ці жертви, у великій більшості, надалі залишаються безіменними. Нашим завданням є привернути їм імена, але скрізь там, де ми ще не в стані це зробити, охоплюємо ці домовини нашою пам’яттю, – сказав Анджей Кунерт.

На кладовищі у Володимирі-Волинському спочиває близько півтори тисячі жертв НКВС та німців. Наступного року на цьому цвинтарі має бути побудований пам’ятник для вшанування вбитих – заявив секретар Ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва.

Л.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти