Logo Polskiego Radia
Print

У ЄП бурхливі дебати в справі України

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 10.12.2013 18:51
У Європейському Парламенті відбулися дебати присвячені результатам саміту Східного партнерства у Вільнюсі

Європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле запевнив, що ЄС готовий надати Україні ширшу допомогу. Закликав до мирного вирішення конфлікту та звільнення затриманих під час демонстрацій у Києві.

Комісар Фюле висловив захоплення зрілістю українців, які відстоюють свій проєвропейський вибір. Щоб їм допомогти – додав – треба надати політичну підтримку, і провести інвестиції задля звільнення від натиску Росії й торгових обмежень. ЄС – підкреслив Фюле – не повинен дозволити, щоб суспільство стало жертвою політичної гри й секретних порозумінь.

Під час дебатів, євродепутат Яцек Саріуш-Вольський підкреслив, що Євросоюз має обов’язок стати на захист України та її громадян. Пропонував санкції проти Росії. Своєю чергою, депутат Марек Сівєц закликав не відмовляти мандата демократично вибраній владі України. З іншої сторони, закликав теж ширше відкрити двері громадянам. В оцінці євродепутата Павела Коваля, молодим українцям треба дати чіткий сигнал і ліквідувати візи.

У свою чергу, Ришард Лєґутко та Збіґнєв Зьобро наголошували, що нинішня ситуація – це наслідок несерйозного ставлення до України та виключення її з центру європейської стратегії.

Л.І./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти