Logo Polskiego Radia
Print

Росія та Євросоюз звинуватили один одного в тиску на Київ

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 17.12.2013 09:08
Ситуація в Україні була однією з тем понеділкової зустрічі голів дипломатії держав-членів ЄС з міністром закордонних справ РФ
Wikipedia/ Xavier HapeWikipedia/ Xavier HapeВікіпедія/Xavier Hape

Європейський Союз і Росія дискутують на тему майбутнього України. Ситуація в країні над Дніпром була однією з тем зустрічі голів дипломатії держав-членів Євросоюзу з російським міністром закордонних справ Серґєєм Лавровом 16 грудня. Москва і Брюссель звинувачують один одного в тиску на Київ.

У той час як Європейський Союз пропонує Україні зближення зі Спільнотою, Росія спокушає Київ позиками і поглибленням відносин з Митним союзом. Як Москва, так і Брюссель з нетерпінням чекають на остаточне рішення української влади. «Спільно ми узгодили, що всі повинні поважати суверенітет інших країн, в тому числі України, і всі повинні дозволяти громадянам вирішувати, як розвивати свою країну» – сказав глава російської дипломатії Серґєй Лавров після зустрічі у Брюсселі. Москва стверджує, що Європейський Союз цих принципів не дотримується, заохочуючи Київ підписати Угоду про асоціацію.

Зі свого боку Євросоюз закидає Росії торговельний тиск на Київ. «Ми не вважаємо, що надання партнерській країні шансу на зближення з Європою є втручанням у внутрішні справи цієї держави, навпаки – таким втручанням є використання політично мотивованих торговельних бойкотів», – заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Нагадаємо, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС мало відбутися в листопаді. Проте, в останню мить українська влада призупинила підготовку до підписання цього документа, побоюючись погіршення відносин з Росією.

А.З./IAR

tags:
Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти