Logo Polskiego Radia
Print

Затримано двох підозрюваних у нападі на Тетяну Чорновол

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 25.12.2013 20:16
Посольства США та Європейського Союзу в Києві оприлюднили заклики провести чесне слідство
У Києві відбувся протест проти побиття Тетяни ЧорноволУ Києві відбувся протест проти побиття Тетяни ЧорноволEPA/SERGEY DOLZHENKO

Українську журналістку й опозиційну активістку Тетяну Чорновол жорстоко побили вночі з 24 на 25 грудня, коли вона поверталася додому у село під Києвом. Тетяна Чорновол відома завдяки багатьом публікаціям про корупцію серед представників влади. Її останні статті стосувалися майна міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і генерального прокурора Віктора Пшонки. Раніше вона писала, зокрема, про підкиївську резиденцію президента України Віктора Януковича та інших посадових осіб.

Про успіх міліції – затримання двох людей – повідомив голова МВС Віталій Захарченко, якому опозиція закидає, що його підлеглі не розслідують відповідно справ, коли потерпілими є опоненти влади. Міліція розшукує ще третю людину, причетну до цього злочину.

Посольства США та Європейського Союзу в Києві оприлюднили заклики провести чесне слідство у цій справі. Дипломати звернули увагу, що напад на Тетяну Чорновол не є першим, спрямованим проти учасників антиурядових протестів в Україні. Випадки побиття і знищення майна трапляються по всій Україні – наприклад, у Харкові, Житомирі і в Криму.

Н.Б./IAR, PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти