Logo Polskiego Radia
Print

Позитивні тенденції в економіці мають відчути працівники

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 02.01.2014 17:34
Згідно з прогнозами, у Польщі настане пожвавлення економіки, ВВП зросте, а це добре віщує ринкові праці
www.sxc.hu

2014 рік повинен бути кращим для польської економіки, ніж попередній – вважають аналітики. Ознаки поліпшення було видно особливо в другій половині 2013 року. Лукаш Буґай з Брокерського дому BOŚ звернув увагу, що прогнози – набагато кращі, ніж в аналогічний період торік. Зокрема, добре справляється польський експорт.

– Економіка вже починає працювати не тільки на цьому експортному двигуні, але й поволі відроджується споживання. Ми чекаємо на зростання інвестицій, поліпшення на ринку праці – його вже частково видно, – сказав Лукаш Буґай.

Згідно з даними Головного статистичного управління, друга половина 2013 року, особливо останні місяці, принесли укріплення позитивних тенденцій у польській економіці.

Також ситуація на ринку праці повинна поліпшитися – сподіваються фахівці. Попри те, що відсутність роботи надалі є великою проблемою, тішить факт, що показник безробіття минулого року не зростав вісім місяців поспіль – вважає Аґнєшка Зєлінська з Польського форуму людських ресурсів. Поки що, роботодавці обережні і спочатку шанс здобути заняття мають тимчасові працівники, але це означає, що незабаром почнуть приймати постійних працівників. Тимчасом, найбільше розшукують кваліфікованих фізичних робітників.

– У наступній черзі – це інформатики, інженери і вузькі спеціалізації. Стрімко розвивається сектор спільних центрів бізнесу й необхідні працівники кол-центрів не з одною, а з двома іноземними мовами. Це видно не тільки у випадку тимчасової роботи, але й постійної – приймаємо дуже багато людей. Безперечно, ця галузь сильно розвиватиметься у найближчі роки, – заявила Аґнєшка Зєлінська.

Прогнози свідчать про те, що в польській економіці настане пожвавлення. ВВП має зрости приблизно на 3 відсотки, а це добре віщує ринкові праці.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти