Logo Polskiego Radia
Print

Дональд Туск про кари для п’яних водіїв

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 03.01.2014 17:54
Після трагічного ДТП у місцевості Камінь Поморський, в Польщі триває дискусія про кари для п’яних водіїв
Прем’єр-міністр Дональд ТускПрем’єр-міністр Дональд Туск

Не загострення кари, а ефективне законодавче вирішення. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про необхідність введення змін до законодавства. Після трагічного ДТП у місцевості Камінь Поморський (Kamień Pomorski), в Польщі триває дискусія про кари для п’яних водіїв. Нагадаємо, у новорічну ніч 26-річний поляк, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, в’їхав у групу людей, що стояла на узбіччі. Шестеро осіб (в тому – одна дитина) загинуло на місці, двоє дітей перебувають зараз у лікарні, на відділі інтенсивної терапії. На час розслідування чоловіка заарештовано.

П’яних водіїв слід суворо карати, але не можна у цій справі керуватися виключно емоціями – каже Дональд Туск.

- Цей злочинець повинен отримати кару адекватну до вбивства – слід так це назвати. Але для нас дуже важливо знайти якомога мудріші вирішення або ж продовжувати втілювати ті, які почали приносити ефекти. Слід запобігати у подальшому таким трагедіям. Не йдеться про те, щоб задовольнити тих, хто раз у раз опритомніє при нагоді таких трагічних випадків і голосно вимагають шибениць. - сказав керівник польського уряду.

Прем’єр-міністр сказав, що у польському суспільстві слід побороти толерантне ставлення до водіїв, котрі нетверезими сідають за кермо. Винному у смерті людей водієві загрожує кара до 15 років ув’язнення.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти