Logo Polskiego Radia
Print

Представники польської партії ПіС їдуть до Києва

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 24.01.2014 21:29
Зустрічі польських політиків з лідерами української опозиції відбудуться вже в суботу 25-го січня
Політики ПіС перед відльотом до Києва. Стоять зліва направо: Томаш Поремба, Адам Ліпінський, Адам Гофман, Ришард Чарнецький Політики ПіС перед відльотом до Києва. Стоять зліва направо: Томаш Поремба, Адам Ліпінський, Адам Гофман, Ришард Чарнецький PAP/Tomasz Gzell

Політики польської опозиційної партії Право і справедливість подалися з кількаденним візитом до Києва. Віце-голова партії Адам Ліпінський, речник Адам Гофман та депутати Європарламенту: Ришард Чарнецький і Томаш Поремба у варшавському аеропорту повідомили про головні цілі свого відрядження. У суботу 25-го січня відбудуться перші зустрічі з лідерами української опозиції. У польських політиків конкретний план дій.

«Ми хочемо подати заяву про чергову резолюцію з дебатами про ситуацію в Україні. До резолюції хочемо долучити ствердження про санкції для представників української влади. Запропонуємо також замороження банківських рахунків промінентних політиків, які в Україні при владі», – сказав євродепутат Томаш Поремба.

Депутат Європарламенту Ришард Чарнецький заявив, що страждання України використовує російська сторона, а завданням Польщі є полегшити Україні шлях до Європи. «Де два б’ються, там Кремль виграє», – каже політик. За словами Чарнецького, в інтересі його батьківщини є мати демократичного і стабільного сусіда. «Україна може на нас розраховувати», – переконує Ришард Чарнецький.

Від минулого року партія Право і справедливість співпрацює з українськими опозиційними силами «Батьківщина» та «УДАР».

У п’ятницю 24-го січня депутати польського Сейму схвалили резолюцію, присвячену Україні, в якій закликають сторони конфлікту до політичного діалогу та негайного припининня розливу крові, і передбачають можливість застосування персональних санкцій щодо осіб, відповідальних за застосування сили в Україні.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти