Logo Polskiego Radia
Print

Вільям Хейг: Конфлікт в Україні не є боротьбою Схід-Захід

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 26.01.2014 22:05
Голова британського МЗС-у наголосив, що “ситуація в Україні дуже турбує”. Хейг закликав Леоніда Кожару до мирного вирішення ситуації й скасування нещодавно ухваленого українським парламентом репресивного законодавства
wikipedia.com/Bosonic dressing

Не слід розглядати конфлікт в Україні як боротьбу Схід-Захід, - вважає Вільям Хейг (William Hague). Міністр закордонних справ Великобританії сказав в інтерв'ю телебаченню ББС, що треба змінити “наррацію”. Як вважає політик, пропозиція Європейського союзу для України (яку Віктор Янукович відкинув на саміті Східного партнерства у Вільнюсі) принесла би користь як Україні, так і Росії.

“Я не думаю, що український конфлікт слід інтерпретувати як боротьбу Сходу і Заходу. Якби Україна підписала порозуміння, запропоноване Європейським союзом, то українці би на цьому виграли. Це було би корисним теж для Росії й всього регіону” - наголосив Вільям Хейг.


Голова британського МЗС-у наголсоив, що “ситуація в Україні дуже турбує”. У п'ятницю Вільям Хейг телефонував до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари і закликав до мирного вирішення ситуації й скасування нещодавно ухваленого українським парламентом репресивного законодавства.


Угода про асоціацію та угода про вільну торгівлю між Європейським Союзом та Україною мала бути підписана 29 листопада, на саміті Східного партнерства у Вільнюсі, з умови, що Київ виконає поставлені Брюсселем вимоги. Перед початком саміту український уряд оголосив про призупинення підготовчого процесу до підписання асоціаційної угоди.

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти