Logo Polskiego Radia
Print

Активність прем’єр-міністра Польщі в справах України

PR dla Zagranicy
Lidia Iwaniuch 30.01.2014 10:36
Учора Будапешт, нині Брюссель і Париж, згодом Берлін, Лондон, Таллін і Стокгольм. Дональд Туск, у європейських столицях, розмовляє про ситуацію в Україні
Foto: facebook.com

Активність глави польського уряду схвалює директор Інституту Східної Європи. Ян Маліцький підкреслює, що «надія ще є, хоч часу втрачено багато». В його оцінці, дотеперішні дії представників польської влади щодо України були недостатніми. За словами експерта: були лише жести і поїздки депутатів та євродепутатів. Тому нині активність прем’єр-міністра важлива, і дуже потрібна – підкреслив Ян Маліцький.

Перша мета досягнута – країни Вишеградської групи (Польща, Чехія, Угорщина і Словаччина) – у справі України говорять одним голосом. У Будапешті під час спільної прес-конференції за участю прем’єр-міністрів Вишеграду підтверджено, що є згода в справі євросоюзної допомоги Україні. Тепер треба переконати до цієї ідеї інші країни Євроспільноти, і разом приготувати пропозицію для Києва.

У четвер Дональд Туск зустрічається з комісаром з питань розширення ЄС Штефаном Фюле, який останіми днями відвідав Україну і розмовляв з представниками влади та опозиції в Києві. Згодом, шеф польського уряду буде розмовляти з головою Європарламенту Мартіном Шульцом, передбачено також обід з главою Комісії Жозе Мануелем Баррозу.

Увечері в Парижі Дональд Туск зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом.

Л.І/IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти