Logo Polskiego Radia
Print

Українська влада не буде застосовувати зброї

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 18.02.2014 20:09
У цьому комісара ЄС у справах розширення запевнив Сергій Арбузов. Тим часом, триває розгін Майдану
EPA/DANYLO PRYHODKO

Українська влада запевняє Брюссель, що не вживатиме зброї проти протестувальників. Про це сказав комісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле. Європейський політик розмовляв по телефону з виконуючим обов’язки прем’єр-міністра України Сергієм Арбузовим.

«Я розмовляв з ним по телефону і сказав йому, що фотографії «Беркута» з калашниковими – це привід нашого глибокого занепокоєння. Він запевнив, що влада зробить все, щоб зберегти спокій. З думкою про українців та майбутнє цієї країни, молюся, щоб це була правда», - наголосив комісар у справах розширення ЄС Штефан Фюле.

Сьогодні у сутичках між спецпідрозділами міліції та протестувальниками загинуло 9 осіб.

Коментуючи вівторкові події, Штефан Фюле сказав, що майбутнє країни стоїть під загрозою і починають втілюватися у життя чорні сценарії. На переконання політика, вину за це несе українська влада. Фюле повернувся до мирних протестів у листопаді, після того, як Віктор Янукович не підписав Угоди про асоціацію між ЄС та Україною:

«Ці надії і вимоги надто довго ігнорувалися. А якщо хтось не включається у діалог – він несе відповільність за радикалізацію настроїв», - сказав Штефан Фюле.

Політик додав, що рішення про впровадження санкцій проти українських високопосадовців, причетних до смерті людей і силового розгону Майдану, повинні прийняти усі країни-члени ЄС.

Як інформує кореспондент Польського пресового агентства у Києві, у вівторок ввечері міліція оточила Майдан і вживає проти демонструвальників водні гармати та шумові гранати. Підрозділи «Беркут» підпалюють теж намети демонстрантів. Силовики спочатку закликали зібраних на Майдані людей розійтися, в іншому випадку почнеться «антитерористична операція».

Я.С./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти