Logo Polskiego Radia
Print

Анґела Меркель провела телефонну розмову з Віктором Януковичем

PR dla Zagranicy
Anatoliy Zymnin 20.02.2014 16:40
Канцлер Німеччини: всі сторони мають невідкладно відмовитися від застосування насилля і ввести в дію узгоджене перемир'я
Канцлер Ангела Маркель Канцлер Ангела Маркель EPA/JOERG CARSTENSEN

Канцлер Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови з президентом України Віктором Януковичем у четвер, засудила ескалацію подій у Києві і закликала до негайного припинення насилля.

«А.Меркель сказала В.Януковичу, що всі сторони мусять невідкладно відмовитися від застосування насилля і ввести в дію узгоджене перемир'я», - поінформував речник голови німецького уряду Штеффен Зайберт.

«Шанс на вирішення конфлікту можуть дати лише переговори, які повинні принести швидкі і конкретні результати, які стосуються створення уряду і реформи конституції», - сказала президентові України А.Меркель. Вона також задекларувала готовність ЄС, Німеччини та інших партнерів підтримати переговори між урядом України та опозицією. Канцлер порадила В.Януковичу прийняти цю пропозицію, водночас застерегла, що затягування часу лише підігріватиме конфлікт і загрожаватиме непередбачуваним наслідкам.

А.Меркель поінформувала В.Януковича, що ЄС у четвер обмірковуватиме щодо введення санкцій у зв'язку з ескалацією конфлікту над Дніпром.

Нагадаємо, що А.Меркель намагалася безрезультатно додзвонитися до президента України у вівторок.

А.З./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти