Logo Polskiego Radia
Print

Екс-голова МЗС Польщі: важлива солідарність у справі України

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 03.03.2014 16:00
Адам Данєль Ротфельд вірить, що Україна використає шанс формування власної незалежності і суверенітету

Колишній міністр закордонних справ Польщі Адам Данєль Ротфельд відзначив: дуже позитивним є факт, що зійшлися позиції учасників польської політичної сцени у справі України. Свідчить про це перебіг робочої зустрічі, яку в неділю скликав прем’єр-міністр Дональд Туск. «Це рідкісний приклад (...) спонтанної національної солідарності у дуже слушній справі», – вважає Адам Данєль Ротфельд. Політик зізнався, що для Польщі ситуація в Україні є чимось більше, ніж потрясінням і може становити загрозу для польської безпеки. Проте, він вірить, що Україна зможе використати шанс. «Я глибоко вірю – цей процес остаточно доведе до того, що Україна цього разу скористається відкритим вікном задля формування власної незалежності і суверенітету», – сказав Адам Данєль Ротфельд

На думку колишнього голови польського дипломатичного відомства, завдяки послідовній позиції НАТО, США і Німеччини стосовно останніх подій в Україні, «Росія муситиме істотно корегувати свою політику відносно України і погодитися з фактом, що Україна – великий народ – має право вільно визначати свою форму організації політичного, економічного і суспільного життя».

Адам Данєль Ротфельд вбачає шанс у проведенні дипломатичної місії в рамках ОБСЄ, яка могла б дослідити ситуацію на Кримському півострові. Це могло б стати початком політичного діалогу між Києвом і Москвою.
Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти