Logo Polskiego Radia
Print

ЄС вводить проти Росії санкції

PR dla Zagranicy
Jana Stepniewicz 06.03.2014 19:14
Європейська Рада хоче теж якомога швидше підписати політичну частину асоціаційної угоди з Києвом
Wikipedia/Danutz

Лідери 28 євросоюзних країн ЄС вирішили ввести проти Росії символічні санкції. Це, зокрема, призупинення переговорів з Москвою у справі угоди про партнерство, а також заблокування розмов про скасування візового режиму.

Якщо не буде деескалації, ЄС введе наступні санкції, - каже прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск, який взяв участь у позачерговому саміті ЄС присвяченому ситуації в Україні.

- Ми зобов’язали Європейську Комісію та інші установи, зокрема, закордонні служби, до того, щоб опрацювати план подальшого впровадження санкцій, якщо впродовж найближчих кількох днів (чітко наголошую – цей час дуже обмежений) розмови з Російською Федерацією не принесуть вимірного і виразного ефекту. Це означало би відмову Росії від цих агресивних кроків щодо України, які особливо виразно видно на Кримському півострові.

Європейська Рада хоче теж якомога швидше підписати політичну частину асоціаційної угоди з Києвом. – сказав польський прем’єр.

- Європейська Рада, лідери євросоюзних держав погодилися щодо того, що існує загальна згода на підписання політичної частини асоціаційної угоди. І як тільки з’явиться така можливість – залучення торговельної частини угоди.

Як сказав Дональд Туск, Європейський Союз буде тісно співпрацювати з актуальною владою в Києві.

- Якомога швидке підписання асоціаційної угоди означає дуже чітко (про що ми сказали під час дискусії) підписання цього документа з актуальною владою в Україні, без чекання наступних виборів. Я особисто маю надію, що підписання стане можливим в Києві, але не можемо випереджувати фактів, бо ще не було нагоди обговорити ані дату, ані місце підписання угоди. - сказав голова польського уряду.

Євросоюзні лідери погрожують Москві наступними санкціями – якщо Росія не виведе своїх військ з Криму і не дійде до деескалації ситуації. В цьому випадку ЄС може застосувати візові санкції. Буде теж скасовано саміт ЄС-Росія.

Я.С./IAR/PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти