Logo Polskiego Radia
Print

Павел Коваль: рішення саміту ЄС не будуть болючими для Росії

PR dla Zagranicy
Natalia Beń 07.03.2014 10:57
На думку польського євродепутата, саміт присвячений Україні показав слабкість Європейського Союзу
Павел КовальПавел КовальPolskie Radio

Політик вважає необхідними гостріші кроки проти Росії, а не половинчасті рішення. Поки що, Євроспільнота вирішила ввести символічні санкції проти Російської Федерації: призупинено переговори про скасування візового режиму та в справі угоди про партнерство. На думку Павела Коваля, це не має жодного значення, тому що насправді ці переговори не відбуваються уже деякий час. Євродепутат відстоює пропозицію швидко запровадити гостріші і рішучі санкції.

Готовність ЄС підписати з Україною політичної частини Угоди про асоціацію Павел Коваль вважає кроком назад, «адже в листопаді на саміті у Вільнюсі на столі була вся угода, разом з економічною частиною, на мій погляд, учора Дональдові Туску не вдалося домовитися в цій справі», – заявив лідер партії Польща – разом. За його словами, найбільше лицемірство проявила Німеччина, адже «давно говорили, що Угода про асоціацію буде підписана, коли Юлія Тимошенко буде звільнена, а тепер пропонують Україні половину цієї угоди», – сказав Павел Коваль.

Разом з тим, політик позитивно оцінив тактику польського прем’єр-міністра під час переговорів у Брюсселі. За його словами, «у справі України треба максимізувати вимоги» і Дональд Туск це зробив.

В умовах кримської кризи Польща повинна підкреслювати на міжнародному форумі необхідність дотримуватися міжнародного права. «Заколисаний світ закінчився, на картах ми будемо зазначати окуповані території, Росія забирає іншій державі територію величини Люблинського воєводства; треба голосно заявляти про дотримання міжнародних правил», – сказав Павел Коваль.

Н.Б./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти