Logo Polskiego Radia
Print

Реакція ЄП на блокування українських товарів

PR dla Zagranicy
Volodymyr Priadko 20.03.2014 12:48
Перші безмитні українські товари повинні потрапити на євросоюзний ринок вже у квітні
tormak-biblioteka5.blogspot.com

Євросоюз прагне якнайшвидше відреагувати на закриття російського ринку для українських товарів. Комісія з торгівлі Європейського Парламенту погодилася на одностороннє скасування мита на товари з України.

Автор рапорту у цій справі польський євродепутат Павел Залевський. Він повідомив, що внесок про одностороннє скасування мита буде прийнято Європейським Парламентом на початку квітня і майже в цей самий час Європейською Радою, - тобто країнами-членами євроспільноти.

Перші безмитні українські товари повинні потрапити на євросоюзний ринок вже у квітні. Європейська Комісія пропонує, щоб такі правила діяли протягом пів року. У цей час ЄС повинен підписати з Україною торговельну частину Угоди про асоціацію. У п’ятницю буде підписана політична її частина.

Згідно з повідомленнями, у четвер РФ повністю заблокувала свої кордони для українських продовольчих товарів. На кордонних переходах утворилися багатокілометрові черги. ТІРи з українськими товарами не впускаються на російську територію. Найбільші збитки у виробників овочів.

В.П./IAR.

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти