Logo Polskiego Radia
Print

Лавров закликає Захід не втручатися у внутрішні справи України

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 04.04.2014 12:00
Очільник російської дипломатії вкотре висловився за федералізацію України
Wikipedia/Osipov Georgy

Міністр закордонних справ Росії Сєрґєй Лавров вважає, що «Україна мусить провести реальну, а не косметичну конституційну реформу і засвідчити свою незалежність від Заходу».

«Тому не слід втручатися у внутрішні справи України», – зауважив Лавров під час прес-конференції після засідання голів МЗС країн СНД .

На думку керівника російської дипломатії «нинішня влада в Києві не здатна повною мірою проявляти пошану до прав та свобод усіх, без винятку, українців, дбати про права національних меншин, а також не здатна проявити реальну, а не голослівну повагу до інтересів усіх регіонів».

«Виходить так, що Захід перейняв на себе роль вершителя долі України, а її влада поки що не відзначається особливою незалежністю», – наголосив російський міністр, який висловлюється за федералізацію України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вчергове висловився категорично проти федералізації держави, закликаючи Росію не втручатися у внутрішні справи країни.

«Російська ідея федералізації – це ідея знищення України. Ми їм (росіянам) вдячні за поради, але хай наводять порядок з власною федералізацією. Ми бажаємо Росії найкращого, але у питаннях власної Конституції ми розберемося самі, без їхніх порад», – наголосив очільник українського уряду на прес-конференції в Києві.

Т.А./PAP

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти