Logo Polskiego Radia
Print

ЄС створив групу підтримки для України

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 09.04.2014 10:30
Європа продовжує підтримувати Україну на шляху змін
Jose Manuel Barroso, źr. Komisja EuropejskaJose Manuel Barroso, źr. Komisja Europejska

«Європейський союз створив групу підтримки для України», – поінформував глава Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу. Це чергова ініціатива Брюсселя, яка повинна допомогти Україні стати на ноги і провести необхідні реформи.

«Завданням європейської групи підтримки є не тільки надання фінансової та технічної допомоги. Важливо підтримувати Україну в політичних і економічних реформах, щоб допомогти їй стати міцною, незалежною і сучасною країною», – сказав Баррозу.

Він нагадав, що раніше Європейська комісія представила пакет допомоги Києву у розмірі 11 мільярдів євро. У березні за участі українського прем'єра, глав 28 держав ЄС, керівництва Європейської Ради та Європейської комісії було підписано політичну частину Угоди про асоціацію.

«Це показує, що Європейський Союз виступає на стороні України. Ми віримо, що Україна може бути незалежною, стабільною, демократичною та процвітаючою країною», – додав голова Комісії.

Водночас Брюссель з неспокоєм слідкує за ситуацією у східній частині України. Наступного тижня на цю тему розмовлятимуть міністри закордонних справ Євросоюзу. Також планується зустріч глави дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон з держсекретарем США Джоном Керрі, українським міністром закордонних справ Андрієм Дещицею, а також з главою МЗС Росії Сєрґєєм Лавровом.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти