Logo Polskiego Radia
Print

4 річниця Смоленської авіакатастрофи

PR dla Zagranicy
Taras Andrukhovych 10.04.2014 11:00
У трагедії 4 роки тому загинуло 96 осіб. Серед них - президент Польщі Лєх Качинський та його дружина
Останки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийОстанки польського літака ТУ-154М. У катастрофі 10 квітня 2010 року під Смоленськом загинуло 96 представників Польщі, в тому числі президент Лєх КачинськийWikipedia/PRSteam

По всій Польщі відбуваються урочистості, які увіковічують пам'ять жертв Смоленської катастрофи.

Минає 4 роки від трагедії, в якій загинуло 96 осіб, серед них – президент Польщі Лєх Качинський та його дружина.

На Військовому цвинтарі на Повонзках у Варшаві перед пам'ятником, присвяченим жертвам катастрофи, покладені вінки та квіти, а також відправлена Служба Божа за загиблими.

У короткій церемонії взяли участь прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, віце-прем'єр Ельжбєта Бєньковська, глава Міністерства національної оборони Томаш Сємоняк, а також деякі члени родин жертв катастрофи. Жодні промови та виступи не лунали.

Вшанування пам'яті закінчилося твором «Тиша» у виконанні Польського оркестрового військового почесного супроводу.

Урочистості закінчилися о 8.41 – годині катастрофи.

На Повонзках знаходиться пам'ятник та надгробки 28 жертв катастрофи. Монумент жертвам Смоленської авіакатастрофи представляє собою розламану на дві частини брилу. У місці зламу міститься список з іменами 96 жертв катастрофи.

Президент Польщі Броніслав Коморовський та його дружина Анна Коморовська взяли участь у богослужінні за загиблими у трагедії, в тому числі Марією та Лєхом Качиньськими, а також працівниками канцелярії, які загинули під Смоленськом. Святу Месу в каплиці Президентського палацу у Варшаві відправив варшавський митрополит кардинал Казімєж Нич.

Тим часом під Смоленськом на місці трагедії пройшли скромні релігійні урочистості, а в Катині відбулося увіковічення жертв – вперше за участі представників країн НАТО.

Передусім, шану жертвам президентського «туполєва», поблизу аеродрому «Сєвєрний», віддали дипломати польського посольства у Москві, члени делегації польської Ради охорони пам'яті боротьби та мучеництва, а також представники місцевої російської влади та поляки із Смоленська.

Присутні відмовили молитви – католицьку і православну, а згодом поклали вінки і квіти, а також запалили свічки біля берези, поблизу якої розбився ТУ-154M.

Т.А./IAR

Print
Copyright © Polskie Radio S.A Про нас Контакти